Mi a küldetésünk?

Munkánk lényegét tekintve mi californiai designerek és mesteremberek vagyunk. Táskákat, kiegészítőket és most már állványokat is készítünk utazó fotósoknak, illetve egyre inkább mindenkinek, aki rajong azért az aprólékos és szerteágazó figyelemért, amivel a termékeinket megtervezzük és elkészítjük.

A munkánk iránti csillapíthatatlan szenvedélyünk köt össze minket. Egyikünknek sem tetszett, hogy a nagyvállalatok megkötik az alkotók kezét és nagyobb profit reményében gyengébb minőségű termékeket gyártanak. Aki igazán rajong a munkájáért, a minőségben nem köthet kompromisszumot. Így született meg a Peak Design: egy környezettudatos, közösségi finanszírozásból működő San Francisco-i közösség, aminek az egyetlen célja, hogy a legjobb fotós táskákat gyártsa az egész világon.

 

 

Minden egy jó ötlettel kezdődik

A közösségi finanszírozás biztosítja számunkra a teljes alkotói szabadságot. Nem a részvény-eseinknek kell számot adnunk a nyereségünkről, hanem a vásárlóinknak kell jó minőségű termékeket gyártunk. Mi úgy látjuk, ez egy sokkal egészségesebb vállalkozási forma, és hisszük, hogy a végeredmény magáért beszél. Mi mindig az adott kategória legjobbját akarjuk létrehozni, és ezt mindenki érzi, aki valaha kézbe vette már a termékeinket.

Táskáink általában kisebb fotós boltokban szerezhetőek be. Ennek hasonló oka van, mint a közösségi finanszírozásnak. A nagy áruház-láncok akkora profitrátával dolgoznak, ami olyan kompromisszumra kényszerítene minket, amitől olyanok lennénk, mint azok a cégek, amiktől el akartunk szakadni, amikor létrehoztuk ezt a közösséget. Magyarországon a DigitCammel, a Fotoplus-szal, iStyle-al és a Triponttal dolgozunk együtt, náluk mindig megvásárolhatóak a legújabb termékeink is.

Figyelünk az ökológiai lábnyomunkra

A legkorszerűbb technológiával készítjük el táskáink szövetét újrafelhasznált anyagokból. A végeredmény egy kivételesen erős, szellőzésre képes, de időjárásálló, 400D szakítószilárdságú anyag, amire igazán büszkék vagyunk. A környezetvédelem és a fenntarthatóság a Peak Design gyártásfilozófiájának egyik sarokköve. Minden évben árbevételünk 1%-át környezetvédelmi célok megvalósítására fordítjuk.

Ragaszkodunk ahhoz, hogy munkatársaink, a világ minden táján átlagon felüli bérekkel rendelkezzenek. Közösségként gondolunk magunkra, nem mások kárára akarunk növekedni.

Talán mindezek után nem meglepő, hogy azt gondoljuk, a boldogság fontosabb, mint a növekedés. Hiszünk benne, hogy a közösségi tulajdon, a családias, boldog hangulat fontosabb, mint az értékesítési számok növelése. A Peak Design népszerűségének egyre meredekebb növekedésével sokszor megjelenik előttünk annak a lehetőségnek a rémképe, hogy olyanná váljuk, amitől elmenekültünk egyszer. Mi azonban sosem fogjuk feladni az elveinket. Kicsik maradunk és hűségesek.